“De meeste chronische ziekten kun je overwinnen zonder medicijnen”

carla peeters portret We zijn totaal op de verkeerde weg met de zorg, stelt Carla Peeters. De immunoloog werkte na een loopbaan bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het RIVM, 15 jaar als interim-manager in de zorgsector. Met haar bedrijf ‘Cobala Good Care Feels Better’ helpt zij chronisch zieke mensen om terug te keren naar de maatschappij. “We worden ongezonder, het immuunsysteem verzwakt. Mensen worden te vaak volgestopt met te veel medicijnen. Er komen steeds meer schadelijke stoffen in het milieu. Ondertussen loopt de zorg vast.” De sector zoekt de oplossing in meer technologisering en kunstmatige intelligentie, maar volgens Peeters ligt de oplossing in preventie, goede voeding en een terugkeer naar de menselijke maat. “De mens is uit het systeem verdwenen.”

Immunoloog en voeding en leefstijl deskundige Carla Peeters heeft als een van de weinige wetenschappers in Nederland vanaf het begin van de pandemie publiekelijk kritiek geuit op het coronabeleid. In artikelen in onder meer HP/De Tijd, Trouw, The Postonline, Brabants Dagblad, EOS wetenschap en interviews met Nu.nl, Nieuws.nl, Talkies Magazine, Margriet, NPO1, Blckbx.tv, de Nieuwe Wereld en Ongehoord Nederland, wees zij op de schadelijke gevolgen van lockdowns, het massa-testbeleid en mondkapjes, de risico’s van mRNA-vaccinaties en de mogelijkheden om het immuunsysteem te versterken met voeding en leefstijl. Ze schreef ook drie ‘rapid responses’ over het gebruik van mondkapjes in the British Medical Journal.

Interview door Karel Beckman
Lees het hele artikel op de website van de Andere Krant

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *