Verhoog uw persoonlijke veerkracht in 2017!

Waarom is het verhogen van uw persoonlijke veerkracht zo belangrijk?

Volgens de WHO is stress de grootste wereldepidemie op het gebied van gezondheid van de 21ste eeuw. Met de huidige technologie kunnen we ervoor kiezen om 24 uur per dag online en altijd bezig te zijn. De complexiteit en chaos in de wereld waarin we leven neemt toe. Multitasking is hip. We bewegen te weinig, slapen te weinig, eten onregelmatig of terwijl we e-mails beantwoorden, zijn de ene week in Amerika voor een congres en de volgende in China om een samenwerkingscontract te ondertekenen.

We verwachten dat ons lichaam blijvend de flexibiliteit heeft om voortdurend onder druk te staan en zich aan te passen. Om te kunnen slapen en te ontspannen, vluchten we naar alcohol, een pijnstiller of een slaappil. Naarmate de druk hoger wordt, is een normale reactie nog harder werken.

Het gevolg is uitputting, een burn-out ligt op de loer, een verminderd immuunsysteem en het ontstaan van chronische ziekten. Hoe in control voelt u zich? Heeft u nog tijd voor dat wat écht belangrijk voor u is? Stress ontstaat wanneer de druk langdurig te hoog is en u zich niet langer in control voelt. De veeleisende werkculturen van deze tijd zullen niet een-twee-drie veranderen. Tenzij u zelf het heft in handen neemt en begint met andere keuzes voor u zelf te maken.

Wat is persoonlijke veerkracht?

Veerkracht betekent letterlijk kunnen terugveren. In het Sanskriet betekent veerkracht BALA. En ook immuniteit en de kracht van het lichaam. Veerkracht is het vermogen van uw lichaam om weer in balans te komen na perioden van stress, Het vermogen om robuust te zijn in perioden van enorme stress en verandering. Veerkracht is een reflex, een manier van kijken en de wereld te onderzoeken. Veerkracht is diep verbonden aan onze geest en ziel. Mensen met veerkracht kijken naar de ontberingen met een bepaalde nuchterheid en zoeken naar oplossingen. Anderen met gebrek aan veerkracht doen dat niet, zij verkeren in wanhoop en verlammen, waardoor het soms jaren duurt voordat zij uit een fase van depressie en angst kunnen herstellen.

Mensen met een hoge veerkracht zijn te herkennen aan:

  • Positief optimisme; positief gestemd met een sobere dichtbij-de-grond-zijnde realiteitszin.
  • Zingeving; betekenis te geven aan de taken waar ze voor staan. Ze zijn in staat een brug te bouwen, vanuit een pijnlijke of moeilijke situatie, naar een betere toekomst.
  • Sterke waardensystemen; waardoor het mogelijk wordt gebeurtenissen te interpreteren en betekenis te kunnen geven aan de omgeving.
  • Inventief; In staat tot het combineren van voorwerpen of onderwerpen tot een oplossing die anderen niet zien.
  • Energiek; zij hebben aantrekkingskracht voor anderen en doen wat hun passie heeft.

Voor een gezonde en gelukkige samenleving is het voortdurend werken aan een goede veerkracht essentieel.

Hoe verhoogt u uw veerkracht?

Het goede nieuws is dat u kunt bouwen aan persoonlijke en organisatie veerkracht. Veerkracht is voor iedereen te leren. De basis zit in houding, gedrag én voeding, leefstijl en omgeving.

5 Tips om morgen te beginnen met het verbeteren van uw veerkracht:

  • Neem verantwoordelijkheid voor uw gezondheid
  • Stop en neem de tijd om na te denken
  • Investeer in relaties van familie en vrienden
  • Kies voor zaken die voor u van betekenis zijn
  • Versterk uw positieve emoties

Een persoonlijke transformatie vraagt moed. Wij nodigen u uit om met ons mee te doen een samenleving te bouwen met gezonde en gelukkige levens.

Meer weten?

Wilt u meer weten over veerkracht neem dan contact met ons op.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *