7 April: Workshop ‘Vegetarische of veganistische voeding, gezonder?’

Een praktische workshop hoe je met vegetarisch en veganistisch eten in balans kunt blijven.


Op vrijdag 7 April organiseert COBALA van 13.00-16.30 uur een workshop hoe je met vegetarische en veganistische voeding voldoende nutriënten tot je kunt nemen om gezond oud te worden. Een toenemend aantal mensen maakt de keuze om minder dierlijke producten tot zich te nemen. Een goede voorbereiding voorkomt het, op termijn, ontstaan van gebreken in essentiële nutriënten waardoor disbalans in het lichaam ontstaat.

workshop-VEGETARISCHE-OF-VEGANISTISCHE-Voeding-Koe-500

Dr Carla Peeters oprichter van COBALA Good Care Feels Better verzorgt deze workshop. Zij was gastspreker op het VegMed Congres in Berlijn met ca 800 deelnemers. Een wetenschappelijk congres voor artsen, onderzoekers en gezondheid professionals over medicijnen en vegetarische voeding. Haar zienswijze is dat voeding die het beste bij je past van periode tot periode kan veranderen; personalised food. Historie, genen, leefstijl, omgevingsfactoren etc zijn allemaal van invloed op wat we nodig hebben om een gebalanceerd leven te kunnen leiden. Door nutriënten te korten verliest het lichaam de balans en veerkracht. Het is daarom belangrijk om ook bij vegetarische en veganistisch voeding ervoor te zorgen dat voldoende essentiële nutriënten in het lichaam beschikbaar blijven.

Het programma

 • 12.45 Ontvangst 13.00 Biologische (vegetarische) homemade lunch
 • 13.45 Vegetarische en veganistische voeding waarom gezonder
 • 15.50 Pauze met versnapering
 • 15.30 Vegetarische en veganistische voeding valkuilen voor nutriënten te korten
 • 16.30 Afsluiting en uitreiking samenvatting

Het resultaat

Na deze workshop zult u zich ervan bewust zijn welke nutriënten u mogelijk te kort heeft door jarenlange vegetarische of veganistische voeding of te voorkomen dat u door vegetarische of veganistische voeding tekorten op bouwt.

Locatie

De workshop wordt gehouden in de Hooizolder van de Veldkeuken op het prachtige landgoed Amelisweerd & Rhijnauwen nabij Utrecht. U kunt voorafgaand of aansluitend aan de workshop een wandeling maken op het landgoed. Meer informatie over het landgoed en de routebeschrijving naar de Veldkeuken vindt u op www.veldkeuken.nl

Prijs

De prijs voor deelname aan de workshopmiddag inclusief lunch bedraagt € 89,= pp.


Aanmelden

Dit kan via contact@goodcarefeelsbetter.com of door te bellen met 06 54311507. U kunt ook gebruik maken van onderstaand formulier:

  Aanhef

  Uw naam (verplicht)

  Indien van toepassing: uw bedrijfsnaam

  Uw functie

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Telefoonnummer (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  1 Comment

  1. Brigitta Jamaer

   Beantwoorden

   Ik overweeg in de toekomst een workshop te volgen. Kan nu niet inschrijven wegens onduidelijkheid reizen buitenland(vanuit België). Maar ik wens op de hoogte te blijven van toekomstige agenda. Dank bij voorbaat. Met gezonde groeten. Brigitta Jamaer

  Leave a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *