Deelname debat over Corona ; versoepeling van de lockdown | NPO1 Dit is de Dag

Op 6 mei 2020 in debat op NPO1 over de strategie om het coronavirus tegen te gaan en versoepeling van de  lockdown maatregelen. De in het debat gepresenteerde views van COBALA zijn gebaseerd op wetenschappelijke artikelen gepubliceerd in peer reviewed tijdschriften.

Martineau et al.  BMJ 2017: Systematic review and meta-analysis on vitamin D supplementation to prevent acute respiratory infections “ Our study reports a major indication for vitamin D supplementation; the prevention of acute respiratory tract infection” This review demonstrates a 70% risk reduction of acute respiratory tract (both viral and bacterial) infections when vitamin D levels were above 25 nmol/l.

Grant et et al. Nutrients 2020. Evidence that Vitamin D could reduce risk of influenza and COVID-19 infections and deaths

Dabhar FS. 2014. Effects of stress on immune function: the good, the bad and the beautiful. “Short-term stress can enhance the acquisition and/or expression of immunoprotective responses. In contrast chronic stress can suppress protective immune responses and/or exacerbate pathological immune responses”

Beluister of bekijk hier het debat

https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag